Bemutatkozás

“Összeköt minket a hajózás élménye”

Az Indián-vízitúra (Óbudai sportegyesület) évek óta szervezi oktatásait és vízitúráit a vízi sportolási lehetőségek iránt érdeklődők számára.

Az Indián-vízitúra csapata társasággal, családdal vagy egyedül érkezők számára sport és kalandprogramok, illetve természetjáró vízitúrák és oktatások szervezésével foglalkozik.

Küldetésünk:
A vízitúrázók számára olyan új és maradandó ismereteket, élményeket nyújtsunk, amelyek egyszerre szórakoztatóak és biztonságosak.

 

Túravezetőink, oktatóink:

A számtalan közös kenus kaland egy olyan vízitúrázós csapattá kovácsolta össze segítőinket, akiknek köszönhetően évek óta zökkenőmentesen tudjuk lebonyolítani szervezett nyári gyerektáborainkat, sportoktatásainkat.

Programjainkat sportmenedzser, kajak-kenu edző és vízitúra vezető segítségével szervezzük.

 

A gyermekek szórakoztatásáról és felügyeletéről tagjaink, művészeti és gyermek egészségügyi végzettségű fiatalok, és tapasztalt sportoktatók, kormányosok gondoskodnak.

 

Eszközeink és helyszíneink:
Hajóállományunk folyamatosan frissülő és rendszeresen karbantartott stabil túra kenukból és tengeri kajakokból áll össze.

 

Alapelveink:
  • Biztonság: Programjainkat a lehetőségek számbavételével, a biztonsági kérdéseket súlyozottan kezelve, az időjárást és a vízállást is figyelembe véve dolgozzuk ki.

A szárazföldön jól körül határolható és átlátható területen tartózkodunk, a vízre pedig mentőmellényben, kettős légszekrénnyel rendelkező hajókkal megyünk ki többnyire motoros hajó kísérete mellett.

A 18 év alattiaknak és az úszni nem tudóknak kötelező a mentőmellény viselése vízitúráinkon.

Minden programunkra kellő számú, vízitúrázásban jártas segítőt vonunk be.

A hozzánk fordulók kéréseit, észrevételeit meghallgatva és természetes igényeit figyelembe véve törekszünk arra, hogy minél élvezhetőbb és emlékezetesebb legyen az együtt eltöltött idő.

 

  • Csapatszellem: Együtt indulunk, érkezünk, közösen emeljük fel a hajókat, többen egyszerre mossuk ki őket, a nagyok segítenek a kicsiknek, a kicsik a tőlük elvárható feladatokban közreműködhetnek.

Kormányosainkat és önkénteseinket külön képzések segítségével készítjük fel arra, hogy gyerekekkel és középiskolásokkal is tudjanak foglalkozni.

Cél a jókedvűen eltöltött közös idő, ahol felüdülést jelent az evezés.

 

  • Törvényesség: Előre gondoskodunk az előírásoknak való megfelelésről. Nálunk az „úszást segítő eszközök” helyett engedélyezett valódi mentőmellények vannak.

Eseményeinket a hatóságoknak előzetesen bejelentjük, illetve szakmai kontroll alatt fejlesztjük minden oktatásunkra, táborunkra.

 

  • Szakértelem: Tagjainknak, kormányosainknak, illetve az önkénteseinknek és a vezetőségünknek éves szinten gondoskodunk a szakmai továbbképzésekben való részvételről.

A tagjaink közül önálló hajóssá az válhat, aki a közös felkészülést – oktatást követő sikeres elméleti és gyakorlati kormányosi vizsgáit letette.

A legfrissebb információkat és módszereket felhasználva felelünk meg a jövő kihívásainak is.

 
Eredményeink:

Több ezer főnyi óbudai, budapesti és vonzáskörzetben élő családnak segítettünk élményekben gazdagon eltölteni a nyarat

Állami gondozott és fogyatékkal élő gyermekeknek szerveztünk több mint 20 alkalommal ingyenes evezős programot, illetve gályás utakat

Képzési programunkon az elmúlt években több mint száz kenu kormányos és evezős tehette le sikeresen vizsgáit.

 

Ingyenes gályás kaland programunkon több mint 15.000 fő kerületi gyermek és tanuló látogatónk volt, római-parti nyári táborainkban, evezésoktatásainkon több ezer gyermek vett már részt.

Árvizek idején több száz órás vízipolgárőri szolgálattal támogattuk a helyi hatóságok munkáját, illetve önkéntesként 10.000 db-nál is több homokzsákot helyeztünk el

 

Kevés csapat mondhatja el magáról azt, hogy több mint 40.000 fő vízi programját oldotta meg az elmúlt években balesetek nélkül, mi szeretnénk ezt a sikert továbbnövelni.

Köszönjük támogatóinknak, tagjainknak és önkéntes segítőinknek az áldozatos munkájukat, amelynek köszönhetően mindezt együtt elértük.

Reméljük a jövőbe is ugyanilyen jó hangulatban jutunk el!

Hírlevél feliratkozás és túraértesítések

Shop termékkategóriák